Pimeys tulee! Taistele!

Mua on kritisoitu liian agressiivisesta kirjoitustyylistä ja siitä, että en ymmärrä ihmisiä ja heidän vaikeuksia. Tiettekö mitä?! Kyllä mä ymmärrän! Mulla ei ole itselläkään helppoa vaan itseasiassa aika vaikeeta! Ajattelin ensin, että lopetan koko blogin, koska en halua kirjoittaa tyylillä joka ei ole mun. Tämän Blogin tehtävä on herättää ihmisiä miettimään. En halua kirjoittaa pelkkää faktaa esim voimaharjoittelusta, proteiinin vaikutuksista, sokerin haitoista yms, vaan kirjoitan omista näkemyksistä ja kokemuksista personal trainerina. Välillä tässä työssä pitää sanoa asioita hieman vittumaisemmalla äänensävyllä, että asiat menee päähän, koska uskokaa tai älkää, monet aikuiset ovat kuin pikku lapsia näissä elämäntapamuutos asioissa. Kaikella rakkaudella! Rakastan työtäni ja rakastan asiakkaitani ja he tietävät että olen iloinen, ystävällinen ja sydämellinen ihminen joka välillä hermostuu ja päästää ärräpäitä suusta, mutta tekee senkin oikeastaan huumorilla. Oon ollut tällä alalla kauan ja kuulen samoja selityksiä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen ja tiettekö mitä? Voin rehellisesti myöntää, että välillä se on todella raivostuttavaa. Mua saa arvostella, mutta myös mulla on oikeus antaa palautetta ja kritiikkiä. Siitä asiakkaat mulle maksaa, että oon rehellinen. On helppo arvostella ihmistä pelkän blogin perusteella ja sanan vapaus jokaisele sallittakoon. Mutta nyt aiheeseen…

fb719c20-617c-4b03-b7bd-6deba1f1205e.JPG

Nyt se alkaa! Nimittäin. Pimeys, kylmyys ja kosteus! Alkaa näkymään ryhmätreeneissä poissaoloja ja kuulumaan kaikenmaailman valitusta.

Kuntosalilla näkee ne samat tyypit, jotka ovat treenanneet siellä vuosikausia ja jokaisena vuodenaikana, mutta uuden elämäntapamuutoksen kesän jälkeen aloittaneet loistavat poissaolollaan. On luovutettu.

Pimeällä ja kylmällä on ihanaa jäädä kotiin. Laittaa kynttilöitä palamaan, ottaa lasi punaviiniä ja kylkeen pikkasen suklaata. Villasukat jalkaan leffa pyörimään tai kirja käteen. Ihanaa kerätä niitä kiloja taas, että voi keväällä sitten taas yrittää päästä niistä eroon. Kovalla vaivalla hankittu juoksukunto on aika heittää kankkulan kaivoon ja maksaa kuntosalijäsenyyttä ihan vaan siksi, että on niin kiva maksaa tyhjästä. Kaikki hienot uudet treenivaatteetkin voi ostaa sitten paria kokoa isompana vuoden päästä.

Ikää tulee lisää ja kaikenmaailman sairaudet odottaa nurkan takana, mutta se ei haittaa, koska on niin ihana vaan maata sohvalla eikä pitää sitä omasta terveydestä huolta… Kaikki pienetkin vaivat ovat nyt hyvä syy jättää treenit väliin. Ihme parantuminen tapahtuu sitten, kun aurinko taas näyttäytyy. Flunssaakin on koko ajan, kun on syksy. Ja pitkää flunssaa. Ei voi liikkua.

VÄÄRIN! Nyt on se aika, jolloin on maailman siisteintä treenata, koska siitä saa virtaa tähän pimeyteen! Nyt on se aika, kun rakennetaan kunto tulevan kesän kisoihin tai bikinikuntoon. Nyt on se aika, kun ei todellakaan vedetä karkkia tai viiniä, koska ne vetää sua siihen synkkyyteen vaan entistä syvemmälle! Nyt taistellaan!! Mitä kauheempi keli, niin sen parempi fiilis sulla on, kun oot ollut treeneissä! Mitä väsyneempi oot, niin sitä enemmän tarviit ulkoilmaa tai mitä tahansa treeniä.

Ja jos oot koko ajan flunssassa, niin se ei ole normaalia!! Kukaan ei voi olla koko ajan kipeä tai jotain on pahasti vialla. Pikku nuhassa voi hyvin käydä esim kävelyllä tai pilateksessa tms. Se saattaa vaan auttaakin.

TAISTELE pimeyttä vastaan! Pidä treeneistä ja ruokavaliosta kiinni, niin huomaat ettei tää pimeys ookkaan niin paha!

2da236a3-3244-425f-b5a4-71050a68b647.jpg

Herkullinen Smoothie Syksyyn

smoothie.jpg

Tein eilen aivan ihanan syksyisen smoothien.

Tässä Resepti (kahdelle):

2 päärynää

1/2 appelsiini

1 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl manteli maitoa

1 dl vanilijaheraa

1/2 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

pieni pala inkivääriä (noin 1tl jos raastaa)

Sekaan vettä tai jäitä sen mukaan miten kylmää tai paksua/juoksevaa haluaa.

Kaikki blenderiin ja valmis!!

Suomalaiset hajoaa ja haperoituu!!

Kun aloitin ohjaustyöt noin 18 vuotta sitten, niin mun ensisijainen tavoite oli vetää asiakkaille vaan saatanan kovia treenejä! Silloin vedettiin aerobicit ja spinningit täysiä.Ryhmäliikunta tunneilla ei mun mielestä vielä mietiytty mikä on järkevää ja mikä ei tai mikä oikeasti kehittää ja kenelle mikäkin tunti on suunnattu.

Ohjauksiin tulevat asiakkaat eivät myöskään olleet oikein kartalla miten sitä kroppaa lähetään muokkaamaan ja hyvää oloa hakemaan . Silloin asiakkaat sanoivat aina nämä samat lauseet alkuhaastattelussa “Haluan vatsaa ja pyllyä pienemmäksi, mutta en halua lihasta. Laita ohjelmaan paljon vatsaliikkeitä ja jalkojenloitonnuslaite Sitten laita mun viikkosuunnitelmaan paljon jumppia.”

mimi044sp.jpg penkkisäätö.jpg

Tuolloin parikymppisenä en itse edes uskaltanut väittää asiakkaille vastaan, vaikka tasantarkkaan tiesin, että vatsarasva ei pala sillä, että teet paljon vatsaa tai, että keski-ikäisen naisen ei tarvitse pelätä “liiallista” lihaksen kasvua, vaikka treenaisi kuinka kovaa! Tiesi, että jatkuva jumpassa ravaaminenkaan ei välttämättä tuota toivottuja tuloksia… Mutta kuntosalimaailmassa, kun olet jollain toisella töissä, niin sun on suositeltava niitä ryhmäliikuntatunteja, vaikka ne ei palvelisikaan asiakasta. Tein siis nuorena ja kokemattomana sellaisen ohjelman minkä asiakas halusi! En sellaista, jonka asiakas rehellisesti olisi tarvinnut. (Onneksi olen vuosien saatossa saanut itsevarmuutta ja en enää mielistele asiakasta :)

Silloin ei millään ymmärretty, että kiinteytyminen ja laihtuminen tapahtuu juuri niiden lihaksien avulla! Nykyään aika monet jo tietää tämän ennen Peeteen hankintaa ja uskaltavat käydäkin enemmän salilla, ottaa isompia painoja ja treenata kovempaa. Mikä tärkeintä itse todellakin uskallan nykyään paasata tästä asiasta päivittäin. Rikon asiakkaitteni uskomuksia treenaamisen suhteen ja yritän saada ihmiset ymmärtämään tukilihasten tärkeyden!

Muistan, kun noin 5 vuotta sitten aloitin ryhmävalmennuksien pitämisen ja mainostin ryhmää sillä, että ryhmässä tarkoitus on liikunnan ja erityisesti voimaharjoittelun lisääminen arkeen, niin joku kommentoi mainostani näin “ MINÄ en ainakaan punttia nostamalla laihdu!” Lisäksi perässä oli kaikkea muuta kommenttia ammattitaidottomuudestani… No, tulokset puhuvat puolestaan. Asiakkaani eivät juuri muuta yleensä muuta arjessaan, kuin hieman ruokailutottumuksia, arkiliikuntaa (hyötylikuntaa) ja lisäävät voimaharjoittelua. Näillä muutoksilla tippuu monia kiloja ja senttejä neljässä kuukaudessa. Lisäksi rasvamassa pienenee, lihasmassa lisääntyy ja sisäelimiä ympäröivä rasva pienenee.

Nykyään, kun asiakkaalta kysyy tavoitteista, niin sanotaan heti, että pitää saada lisää lihasta! Ei puhuta enää pelkästä vatsasta tai pyllystä. Sinäänsä ollaan siis menty eteenpäin. Monet tiedostavat jo lihaskunnon tärkeyden. Ollaan aika innokkaita jopa tulemaan salille, aloittamaan crossfit tai treenaamaan kotona lihaskuntoa.

mimi033sp.jpg prässiin paino.jpg

MUTTA en tiedä mennäänkö tässä nyt perse edellä puuhun… Edelleen aloitetaan treenaamaan liian kovaa. Jos olet istunut toimistossa 20vuotta ja et ole liikkunut jääkaappia pidemmälle pitkiin aikoihin, niin on syytä aloittaa iisisti. Edelleen monet haluavat kaikki nyt ja heti! Joka tuutista tulee treeniohjeita ja verkkovalmennuksia ja ihmiset lähtevät niitä innokkaana tekemään ilman, että kukaan on tarkastanut tekniikoita…

Tässä asiassa olen itse muuttunut paljon! Niin omissa treeneissäni kuin asiakkaitteni treenauttamisessa. Yritän pitää asiakkaillani järjen päässä ja maltin treeneissä. Treenin on oltava tietenkin tuloksellista, mutta se tehdään nousujohteisesti sekä palautuen eikä vetämällä koko ajan täysiä.

Vaikka liikunnasta ja yleisesti hyvinvoinnista tiedetään jo todella paljon ja joka tuutista tulee treeniohjeita ja verkkovalmennuksia ja ihmiset treenavatkin niiden mukana aktiivisesti, niin silti on valitettavaa huomata kuinka huonossa kunnossa suomalaiset ovat. Kiire ja kaikki mulle-nyt-heti ajatusmaailma tekee sen, että treenit tehdään hutiloiden, ei ajatuksella ja rikotaan itseä vaan lisää. Jätetään kehonhuolto väliin sekä palauttavat treenit. Tehdään vain ne nopeat treenit… Tiedän, että esim. instassa näyttää siltä, että itsekin treenaan paljon tai kovaa, mutta rehellisesti kovia treenejä mulla ei viikossa montaa ole. Suurinosa mun treeneistä on palauttavaa kävelyä, tekniikkatreeniä tai kehonhuoltoa.

Lisäksi aivan liian paljon on vielä sitä kansaa, jotka eivät nostele muuta kuin kaljatölkkiä tai pullaa… Lähes jokatoisella on polvien, selän tai hartoiden kanssa ongelmaa, jotka johtuvat usein istumatyöstä, sohvalla makaamisesta ja heikoista lihaksista. Ihmiset eivät täysin siis edelleenkään kuitenkaan ymmärrä, että ne vahvat lihakset suojelee vaivoilta. Varsinkin jos ne vahvat lihakset on maltilla ja järkevästi rakennettu.

Liikutan todella isoa massaa ihmisiä viikossa ja se mitä näen ei ole aina kaunista katseltavaa. Monet asiakkaistani ovat treenanneet päin honkia ja siksi ovat nyt huonommassa kunnossa kuin ennen treenaamiseen aloitusta. HUOM!! On todella tärkeää, että joku tarkastaa tekniikat, vaikka ostatkin jonkun hyvän ja toimivan verkkovalmennuksen!!!

Onnellinen olen kuitenkin siitä, että monet mun asiakkaat ovat ottaneet sen ensimmäisen askeleen ja tulleet liikkumaan mun kanssa tai edes aloittaneet treenit jonkun nettivalmennuksen kautta! Jokaisella on kuitenkin aina mahdollisuus kehittyä halutessaan ja mitään ei ole vielä menetetty! Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa!! Pitäkää ihmiset huolta itsestänne!

Peace and Love!

kuvat: Sini Pennanen, Sininenkuva

kuvauspaikka: Sporttikuja

Kauhea kauneus

Mihin tää maailma on menossa… Sitä miettii varmasti moni. Ilmastonmuutos on todellinen uhka, nälänhätä, perheväkivalta, päihdeongelmat, rikollisuus, sodat jne. huolettaa ja puhuttaa varmasti jokaista tai ainakin pitäisi. Tässä blogissa käsittelen kuitenkin turhamaisempia asioita mitkä liittyy ulkoiseen kauneuteen…. Millä ei oikeasti ole mitään väliä, mutta SILTI mulla on nyt vahvasti sellainen olo, että tähän asiaan olisi hyvä puuttua…

Mihin tämä maailma on menossa nuorien tyttöjen kauneusihanteiden suhteen?

Kauhistelen päivittäin nuorten naisten naamoja Instagramissa ja kauhulla mietin omaa tytärtäni, että tällaisia naisiako nykynuoriso oikeasti ihannoi ja tuollaisiako he haluavat olla?

Huulet on kuin olisi turpaan saanut, naamat kireät kuin viulun kielet, ripsiä….niin paljon, että ei meinata silmiä auki saada ja hiukset… vain lisäkettä.

Mulla ei ole mitään hiusten pidennyksiä, silikoneja, rakennekynsiä, ripsiä tai mitään muutakaan vastaan. Mun sydämeen sattuu jo nyt, että arvostelen nyt tässä blogissa toiset ulkonäköä, mikä ei todellakaan ole tapaistani ja tarkemmin, kun miettii ei tämä ole arvostelua vaan pieni varoitus ja herätys! Kohtuus ja balanssi näissä kauneusasioissakin olisi aika bueno.

Itsellänikin on rakennekynnet, hampaissa laminaatit ja kulmia pigmentoitu. Mulla on näihin kaikkiin syyni ja niin on varmasti jokaisella hyvät perustelut siihen miksi on jotain korjauksia kasvoihinsa tai muualle tehnyt. Olen itse aivan räjähtäneen näköinen aina, kuljen jumppavaatteissa päivästä toiseen, niin haluan tuntea oloni naiselliseksi ja siistiksi mm. kauniilla käsillä ja siisteillä kulmilla… haluan eritoten, että ainakin kynnet olisi siistit, koska joudun työssäni paljon näyttämään käsillä asioita ja koskemaan asiakkaisiin, niin on mukava, että kädet on puhtaat ja kynnet kunnossa. Omat kynteni repeilee koko ajan tässä työssä ja normi kynsilakka ei pysy, joten siksi nämä. Ripsipidennyksetkin oli mulla hetken ja teippi-sekä sinettipidennykset on ollut myös. Tajusin näiden kuitenkin vain tuhoavan omaa ripseä ja hiusta ja luovuin niistä jo kymmenen vuotta sitten enkä kadu yhtään! Ripset on pitkät ja tuuheat sekä myös hiukset!

mimi blogiin porras.JPG

Täyteaineita vastaankaan mulla ei itseasiassa ole mitään! Kun itse koen olevan sen aika, että naama alkaa roikkumaan, niin varmasti käyn fiksaamassa omaakin naamaa niillä! Mutta eikös yleensä näillä kaikilla mesolangoilla, botoxeilla ym. aineilla, hoidoilla ja kiristyksillä yritetä häivyttää iän tuomia merkkejä?

Iho alkaa roikkumaan, luomet tippumaan silmien päälle, huulet ohenee, rypyt lisääntyy… Nämähän on kaikki meillä edessä ja, kun ne alkaa tapahtumaan, niin se kuka haluaa, niin niitä korjatkoon. Mutta taas MUTTA.. Täytyykö 20vuotiaan tytön/naisen ottaa vielä tallaisia hoitoja? Tai edes kolmekymmentä vuotiaan? Tai edes 40 vuotiaan? Okei, joidenkin 40vuotiaiden ehkä joo, mutta eikö 20 tai 30 vuotias ole vielä liian nuori? Missä on plastiikkakirurgien ja sairaanhoitajien vastuu, ketkä näitä hoitoja, pistoksia ja leikkauksia tekee? Miltä näiden neitien naama näyttää viisikymppisenä, kun naamaan on tungettu jo vaikka mitä kaksikymppisenä?

Mun mielestä olisi ihanaa, että 20 vuotiaiden naisten mielessä olisi vähän muut jutut kuin, että minkä kohdan naamastaan täyttäisi, että näyttäisi hyvältä Instagramissa. Varsinkaan, kun se ei näytä hyvältä!

En ikinä, en ikinä, ikinä halua arvostella kenenkään ulkonäköä. Jokainen saa olla sen näköinen kuin haluaa ja tehdä omalle kropalle mitä haluaa, mutta nämä ihmiset eivät välttämättä nää omaa naamaansa niinkuin muut ja kokevat jonkinlaista riippuvuutta oman kasvon korjailuun. Mun mielestä taas rehellisyys olisi tässä kohtaa kauheen kiva juttu! Että jos sun kaverin naama alkaa näyttämään joltain ihan kummalliselta, niin sano sille, että nyt alkaa menemään noi hommat vähän liiallisuuksiin! itse sitä saattaa sokeutua asialle ja ottaa koko ajan vaan lisää huulitäytettä tai botoxia tai mitä vaan.

Rahat mitkä naamaansa laittaa voisi laittaa säästöön, vaikka omaa asuntoa varten tms.

Kauneus on katsojan silmissä ja mun mielestä jokainen on kaunis juuri sellaisena kuin on. Toivoisin vaan, että jokainen rakastaisi itseään, niin paljon, että ei tekisi itselleen sitä mitä näkee tuolla instassa tyttöjen itselleen tekevän. Itsestään pitää pitää hyvää huolta ja oman kauneuden eteen töitä tekeminen. kuuluu siihen monilla tottakai, mutta mikä menee liiallisuuksiin?

Lisäksi mitä on nää APIT INSTASSA, joilla voit muokata kropan! Voit tehdä kapean vyötärön, korkeammat posket, suuremmat silmät, vatsalihakset. ym!!!?

Miksi ihmiset haluavat näyttää instassa joltain mitä eivät oikeasti ole?

Jos joku titeää näihin mun kiperiin. kysymyksiin vastauksen, niin kuulisin mielelläni!

Ugh, olen taas puhunut!

Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart.

Etsi ratkaisuja, älä tekosyitä!

Nyt on kaikki mun Ryhmävalmennukset ja treeniryhmät lähteneet käyntiin!

Kaikissa ryhmissä on upeita tyyppejä ja asiakkaat puhisee intoa treenata ja laittaa koko elämä remonttiin! Halutaan laihtua, kasvattaa lihasta, kohottaa kestävyyskuntoa, parantaa liikkuvuutta, syödä kevyemmin, aloittaa kokonaan joku uusi laji, nukkua paremmin, opiskella, matkustaa, laittaa oma lapsi moneen eri harrastukseen, parempi parisuhde, laatuaikaa lasten kanssa, laatuaikaa puolison kanssa, kiirettömämpi elämä, parempi ajanhallinta jne... Halutaan vahva keho ja vahva mieli.

Löydä asenne ja ilo! Niillä pääsee pitkälle!

Löydä asenne ja ilo! Niillä pääsee pitkälle!

Monesti rohmutaan liikaa tavoitteita ja sitten koko homma kaatuu yhtä nopeasti kuin alkoikin.   Itse yritän opettaa asiakkaitani muuttamaan 1-3 asiaa kerrallaan.                                                    On helpompi saavuttaa pieniä tavoitteita ja pienesti kerrallaan.                                                Tavoitteta voi aina lisätä ja pitääkin lisätä sekä tehdä niistä isompia, kun hetki on oikea.

Elämäntapamuutos on vähän niinkuin opiskelua... Itsearviointia, oman arjen tutkiskelua, suunnittelua, realististen tavoitteiden asettamista, välitavoitteita, toteutusta ja pohdintaa. Kaikkia näitä tulisi käyttää työkaluina oman elämän muuttamisessa.

Suunnittelu ja tavoitteiden asettaminen on yleensä asiakkailleni helppoa, mutta sitten se toteutus on hankalampaa. Se tekosyiden määrä on valtava mitä päivittäin kuulen. Mun mielestä on jotenkin hassua miten aikuiset ihmiset valehtelevat itselleen. Luullaan, että pystytään vaikka ja mihin, vaikka niitä muutoksia on yritetty tehdä jo miljoona kertaa aiemmin. Olisiko aika vähän rauhoittaa tahtia ja edetä pienin askelin. Jokainen kuulemani tekosyy kuitenkin ollut vain oma valinta. 

Esimerkki nro1: "Mulla on ollut niin paljon töitä, että en ole ehtinyt käydä treenamassa." Jokainen, siis ihan jokainen! Ehtii käydä treenamassa! Mulla ja monilla, monilla muillakin on ihan hitokseen töitä, mutta väitän, että JOKAINEN ehtii treenata JOKA PÄIVÄ 30-60min! Se voi olla hyötyliikuntaa vaikka kauppaan tai pidemmälle bussipysäkille tai fillarilla töihin... Etsi ratkaisu!! 

Esimerkki nro2: "En ole ehtinyt syödä, kun olen ollut koko päivän vauvan kanssa kotona."           Tää on mun mielestä jotain aivan käsittämätöntä! Vauva tai lapsi syö yleensä kolmen tunnin välein. Miksi et itse syö samalla? En käsitä sitä, että istutaan lapsen kanssa pöydän ääreen ja itse ei syödä? Eikö lapsen kuuluisi nähdä mallia, että äitikin syö. Ja hei!! Imettäessä on helppo syödä itse samalla :) Niin ainakin itse tein! Etsi ratkaisu! Tee välipaloja tai ruokia kaappiin valmiiksi niin voit aina nopeasti napata jotain kun on on lapsesi ruoka-aika.

Esimerkki nro3: "Menen kylään ja en kehtaa olla syömättä herkkuja/juomatta alkoholia." Tämä on myös yksi naurettavin tekosyy, mitä kuulen. SÄ elät SUN elämää! Jos SULLA on huono olla ja olisi hyvä jättää sokeri tai alkoholi pois, niin syötkö /juotko oikeasti itsellesi diabeteksen tms. miellyttääksesi muita. Etsi ratkaisu. Keskustele tästä asiasta vaikka jo etukäteen juhlien järjestäjän kanssa. Pyydä kevyempiä herkkuja vaihtoehdoksi tai alkoholintonta juomaa. Jos ei onnistu, niin syö erittäin hyvä ateria ennen juhliin menoa ja ota vaikka joku oma pikku herkku mukaan, joka sopii ruokavalioosi.

Pienillä askelilla kohti tavoitteita.

Pienillä askelilla kohti tavoitteita.

HUOM! Edelleen painotan sitä, että minä en todellakaan ole ehdotonta kieltäytymistä vastaan, mutta jos on päättänyt tehdä elämäntapamuutoksen, niin on pakko välillä kieltäytyä, ryhdistäytyä ja etsittävä ratkaisuja niihin omiin kompastuskiviin. En halua, että kukaan elää elämäänsä dietaten tai hulluna suorittaen liikuntaa. On löydettävä ilo ja balanssi kaikkeen, mutta alkuun saattaa olla, että joutuu menemään kärsimyksen kautta :) Muutos ei tapahdu helpolla. If it would be easy everyone would do it.. tiettekö.

Jotta ratkaisut voidaan etsiä, niin on ensin tietenkin tiedostettava mitkä ne kompastuskivet on ja mistä ne johtuu jne. Käytä siis oikeasti aikaa oman arjen ja viikonlopun pohdintaan. Mieti missä kusee ja laita homma toimimaan pienin askelin esim. 1 asia per viikko tai per kuukausi. Itse mietin seuraavaa viikkoa aina sunnuntaisin. Mietin ruokia, töitä ja merkkaan treenit kalenteriin. Mietin jopa tulevan viikonlopunkin valmiiksi. Rakastan elää hetkessä, mutta olen huomannut, että kiireisenä yrittäjänä, kahden lapsen äitinä, taloudessa jossa ei ole puolisoa apuna, koiran omistajana ja liikuntahulluna mun on pakko suunnitella päivät tarkasti, että ehdin saamaan omaa aikaa (treenamaan) ja ruokailun pysymään ruodussa.

Haluan voida hyvin ja se on asiakkaittenikin tavoite AINA. Voida paremmin. Olisiko siis aika jättää puheet, valheet sekä ne tekosyyt ja alkaa tekemään jotain asian eteen ennenkuin on myöhäistä. Meillä on vain yksi elämä ja olisi aika tylsää viettää se raihnaisessa kehossa ja alakuloisessa mielessä. Ruoka, lepo, liikunta ja asenne. Ne vaikuttaa oikeasti NIIN paljon ja sen ymmärtää vasta sitten, kun on tehnyt töitä niiden eteen ja päässyt pykälän eteenpäin. Sitten katsoo sitä vanhaa minää ihmeissään ja miettii, että miksi en tehnyt näitä asioita jo paljon aiemmin!? Omaa oloaan ei tunnista edes huonoksi jos ei tiedä paremmasta. Lihaskunnon tärkeydestä tehdään koko ajan uusia ja uusia tutkimuksia siitä kuinka se vaikuttaa positiivisesti meidän jaksamiseen, terveyteen ja elinikään, mutta silti suurinosa naisista jättää voimaharjoittelun kokonaan! Ei uskota, ei millään... Tai saatetaan uskokin, mutta luullaan, että ollaan itse niin hyvässä kunnossa ettei sitä tarvitse tehdä tai saatetaan tietääkin, että ollaan kurjassa kunnossa, mutta luullaan että ollaan niin tärkeitä siinä omassa duunissa tai omassa perheessä ettei voida poistua tunniksi treenamaan. Luullaan, että pyykkien silittäminen on tärkeämpää kuin oma terveys. Noooh, kuka ne työt tekee, lapset hoitaa ja pyykit silittelee sitten, kun makaat sairaalassa sydänkohtauksen takia?

Voihan saarna! aaaaargh! Tästä piti tulla ihana, lempeä ja kannustava kirjoitus (laitoin oikein tollasia ihania Balin kuviakin luomaan positiivista fiilistä), mutta alkoi päässä höyryämään ja tulikin vähän saarnamainen ja negatiivinen.

Ihanaa, energistä ja iloista viikkoa just sulle joka tapauksessa! Toivottavasti sait hieman miettimisen aihetta.

Vahva keho ja vahva mieli ei synny hetkessä. Eikä kukaan ole koskaan valmis.

Vahva keho ja vahva mieli ei synny hetkessä. Eikä kukaan ole koskaan valmis.

Don`t look for motivation. Find your why, then no excuses will come between you and your goals.

Helppo ja NIIN hyvä tuorepuuro!

Mä en ole kauheasti välittänyt tästä tuorepuuro villityksestä. Mun mielestä niihin tulee liikaa kaikenlaista härpäkettä ja tykkään enemmän sellaisesta askeettisemmasta ruokavaliosta, kuten pelkkä kaurapuuro raejuustolla tai kananmunavalkuiaisista tehty munakas ja tomaatti.

Mutta yksi ilta päätin tehdä tuorepuuron muhimaan valmiiksi aamua varten, koska seuraava aamu näytti niin kiireiseltä... Tein puuron niistä aineksista mitä kaapissa oli ja siitä tuli niin hyvä, että oon syönyt sitä nyt monesti sen jälkeen.

Puuroon tuli:

0,75dl kaurahiutaleita

2rkl chian siemeniä

3rkl kookosjogurttia

100g pakastepuolukoita

1/2 murskattu banaani

1dl vettä

Jääkaappiin muhimaan yöksi.

Tämä ei ollut liian makea eikä liian kirpeä. Täytyypä kokeilla menisikö lapsillekin....

Ihanaa Viikonloppua kaikille!

 

puolukkatuorepuuro.jpg

Vahva Nainen

Kuten olen edellisissä kirjoituksissa jo maininnut, niin mennyt kesä on mennyt pohdiskellessa omaa elämää . Olen pohtinut myös paljon mielen vahvuutta ja sitä miten suuri vaikutus on sillä mitä oman pään sisällä tapahtuu.

Tänään aamulenkillä pohdin naisena olemista ja omia naisystäviäni, jotka kaikki ovat käyneet läpi vaikka mitä omassa elämässään ja nousseet omille jaloilleen vahvoina, onnellisinä ja jotenkin voimaantuneina ja kauniina!

Pohdin itseäni ja sitä kuinka pidän itseäni vahvana ja itsenäisenä naisena, aika poikamaisena naisena, mutta silti naisellisena maanläheisenä ja herkkänä.

Pohdin sitä kuinka yhteen ihmiseen voi mahtua niin paljon erilaisia luonteenpiirteitä, ajatuksia, arvoja ja tunteita. Ja sitä miten mikään ei ole musta-valkoista ja miten asioista voi välillä ajatella jotain toista kuin seuraavana hetkenä.

Mitä on teidän mielestä vahva nainen tai mies?

Puhun nyt vahvasta naisesta, koska puhun yleisesti siitä minkälaisena koen itseni ja esimerkiksi omat ystäväni. Nämä seuraavat asiat kuitenkin varmasti koskevat myös miehiä :)

Vahva nainen on kärsivällinen.

Vahva nainen on ylpeä, mutta nöyrä.

Vahva nainen on rehellinen itselleen ja muille.

Vahva nainen osaa itkeä ilosta ja surusta.

Vahva nainen auttaa ja pyytää apua.

Vahva nainen kuuntelee ja kertoo.

Vahva nainen on sosiaalinen, mutta ei pelkää olla yksin.

Vahva nainen vaatii itseltään välillä liikaa, mutta osaa olla itselleen myös lempeä.

Vahva nainen ei käytä aikaansa ja energiaansa riitelyyn.

Vahva nainen ei aina tunnista oman jaksamisen rajoja.

Vahva nainen myöntää virheensä.

Vahva nainen ei arvostele, vaan kehuu ja kannustaa.

Vahva nainen saa jokaisen tuntemaan itsensä tervetulleeksi hänen seuraan.

Vahva nainen rakastaa ja haluaa rakkautta.

Vahva nainen on hellä ja herkkä.

Vahva nainen rakastaa lapsia, eläimiä, luontoa ja musiikkia.

Vahva nainen uskaltaa olla oma itsensä ja antaa muiden olla sitä myös. 

Vahva nainen ei halua omistaa ketään.

Vahva nainen on luotettava ja uskollinen ystävä, kumppani, äiti ja työntekijä.

Vahva nainen suojelee lapsiaan.

Vahva nainen ei pelkää hiljaisuutta.

Vahva nainen pitää itsestään hyvää huolta, että voi huolehtia muista.

Vahva nainen on sinut menneisyytensä kanssa ja katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Vahva nainen haluaa kehittää itseänsä jatkuvasti.

Vahva nainen on sinut vartalonsa kanssa (tulenkohan ikinä saavuttamaan 100%:sti tätä)

Vahva nainen on iloinen elämästään eikä kadehdi muita.

Vahvalla naisella on vahva asenne.

Vahva nainen on kaikkea mitä hän haluaa olla!!

Kuva: Irmeli Sundström

Kuva: Irmeli Sundström

Personal Trainer MimiGo

Olen tänä kesänä paljon miettinyt sitä, että minkälainen ihminen olen ja haluan olla.

Muistatteko miten aina koulussa piti arvioida itseään ja miten piti sanoa vaikka kolme hyvää asiaa itsestään? En keksinyt ikinä mitään muutakuin avoin. No, nyt olen 37v ja osaan kehua itseäni, niin paljon, että teitä alkaa ällöttää. Voi olla, että nämä asiat eivät ole kaikkien mielestä hyviä asioita, mutta ne on mun tapa tehdä töitä, mun arvoja ja mun luonnetta.

mimi blogiin peili ja vyö.JPG

Personal Trainerinä olen kasvanut vuosien varrella paljon. Haluan opastaa ihmisiä kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia ja saada asiakkaat ymmärtämään, että hyväolo lähtee omasta mielestä, ajatuksista, rutiineista,  ajanhallinnasta ja levosta eikä pelkästään kovasta treenistä ja miinuskaloreista.

Olen ymmärtänyt sen, että en voi miellyttää kaikkia ja, että en voi ottaa vastaa kaikkia asiakkaita joita minulle olisi tulossa. Jotkut haluavat palveluitani liian edullisesti ja joidenkin tavoitteet/vaatimukset ovat sellaisia, että parhainkaan taikuri ei niihin pysty. Tällöin on tärkeää olla asiakkaalle rehellinen (niinkuin muutenkin). On kerrottava, miksi haluan työstäni enemmän rahaa tai miksi joihinkin tavoitteisiin ei pääse. 

Rehellisyys on tässä työssä erittäin tärkeää. Olen tehnyt päätöksen jo monia vuosia sitten, että haluan olla ihmisille rehellinen niin työssäni kuin työn ulkopuolellakin. Jos joku pahoittaa mielensä rehellisyyteni takia, niin se on rehellisesti sanottuna mielestäni HÄNEN ONGELMANSA. Jokaisen aikuisen ihmisen on kestettävä rehellisyys ja oltava sitä myös. Haluan, että minulle ollaan rehellisiä ja pyrin siihen 100% myös itse. Rehellinen voi kuitenkin olla lempeästi tai ilkeästi. Jokainen itse tekee päätöksen miten on rehellinen. Sanooko asiat töykeästi töksäyttäen vai humorisesti vai muuten lempeästi. Rehellisyys ei tietenkään ole pelkästään sitä, että sanoo jotain mitä pitää kehittää tai jotain negatiivista. Rehellisyys on sitä, että kertoo myös niitä positiivisia asioita.  Kehuu ja kannustaa.

Ja kenelle on vaikeinta olla rehellinen? Itselleen. On todella vaikeaa myöntää itselleen, että en pysty tähän tai, että olen keksinyt liikaa tekosyitä tai en ole priorisoinut asioita oikein tai olen vain ollut laiska.

Haluan saada asiakkaat katsomaan itseään peiliin ja kysymään itseltään, että mitä ja miksi he haluavat saavuttaa ja miten. Rehellisesti, realistisesti...

Elämäntapamuutos vaatii itsetutkiskelua.

Olen työssäni erittäin ymmärtäväinen, sydämellinen, iloinen ja kiltti. Monien asiakkaiden kanssa kasvaa syvä ystävyys-tai kaverisuhde. Kerromme toisillemme lähes kaiken. Osaan kuitenkin lukea ihmisiä mielestäni aika hyvin ja huomaan jos joku haluaa pitää tiettyä etäisyyttä eikä halua keskustella kanssani muusta kuin treenistä. Se on ihan ookoo. Se ei ole minulle ominainen tapa, mutta kestän sen ja tekee minullekin välillä ihan hyvää. Vaikka olen kiltti, ymmärtäväinen ym,  niin olen onneksi oppinut myös tietynlaista tiukkuutta työssäni. En anna asiakkaiden pompotella minua enää miten vaan, enkä kuuntele kauheasti asiakkaiden pyyntöjä, kun teen ohjelmia. Treeni ei ole pelkkää "kivaa, mukavaa ja hyvää", vaan sen täytyy myös välillä tuntua kurjaltakin, että kehittyy. Jos joku liike pitää ottaa ohjelmaan siksi, että sillä pääsee kohti tavoitteita, niin se otetaan, vaikka ei olisikaan lempiliike.

Ymmärrän siis arjen kiireet, huolet ja haasteet, mutta haluan, että asiakas tarkkailee ja pohtii omaa elämäänsä. Miettii mikä on tärkeää ja mitä pitäisi muuttaa ym eikä päästä itseään aina liian helpolla tai luovuta. On mietittävä mihin ne treenit ja ruokatauot saisi mahtumaan, miten saisi itselleen lisää omaa aikaa tai mistä luopua, että ehtisi nukkumaan enemmän jne.

Olen oppinut, että asiakkaiden kanssa on parempi lähteä tekniikoista ja suht iiseistä treeneistä liikkeelle kuin heti täysiä. Olen oppinut, että ikä tuo omia haasteita, mutta mikään ei ole mahdotonta. Olen oppinut niin paljon ja voin käsi sydämellä sanoa, että olen niin paljon parempi Personal Trainer, kuin kymmenen vuotta sitten ja vinkkinä niille, ketkä vasta aloittelevat näitä hommia ja luulevat tietävänsä kaiken, niin ei.. et tiedä :) Jokaiseen ammattiin oppii ja jokaisessa ammatissa pitää jatkaa oppimista nöyränä.  

Olen oppinut, etten vertaa itseäni muihin ja, että teen työtäni tyylillä joka sopii minulle ja joka toimii myös asiakkaillani.

Olen oppinut sen, että se missä kunnossa itse olen vaikuttaa asiakkaisiin. Kyllä, näin se vaan mun mielestä on. Jos en itse jaksa juosta portaita ylös, mutta vien asiakkaita porrastreeneihin, niin... Niin... mitä se sellainen nyt olisi? Jos minulla itselläni olisi 20kiloa ylipainoa, mutta kehoittaisin asiakkaitani pudottamaan painoa, niin olisiko siinä mitään järkeä? Oikeasti? Olisiko? Haluan, että jokainen keho tässä maailmassa hyväksytään ja en itse halua sellaisia ulkonäköpaineita, että Personal trainerin pitäisi olla sika kireässä kunnossa ja kuhea lihaskimppu, mutta kyllä fysiikka pitää olla jonkinmoisessa kunnossa. Näin se vaan on.

mimi blogiin renkaat.JPG

Ugh, olen puhunut ja kuulen mielelläni REHELLISIÄ, mutta asiallisia mielipiteitä asiaan :)

 

 

Tunnetko itsesi?

Tämä kesä on mennyt iloisesti, vauhdikkaasti ja todella syvällisiä pohtien.

Oon miettinyt paljon sitä mitä itse oikeasti haluan sekä sitä, että minkälainen ihminen olen?Minkälainen Personal Trainer olen, minkälainen treenaaja olen, minkälainen äiti olen tai ystävä tai oppija?

Olen miettinyt omia arvojani, terveyttäni, talouttani ja ammattiani.

On tullut käytyä todella syvissä ajatuksissa ja en ole tehnyt sitä mitenkään tietoisesti. Päätin kylläkin ihan tietoisesti pitää tämän kesän kokonaan lomaa töistä ja oikeastaan treeneistäkin ja huomasin vaan pohtivani kaikenlaista ja tajusin, että kun olen tukka putkella mennyt treeneissä, töissä ja äidin roolissa, niin en ole pohtinut omaa minääni aikoihin.

mimi at lasvegas by immu.jpg

Vitsit, että on tehnyt hyvää ja nyt on kuulkaas blogiin tekstiä pään sisässä niin paljon, että hirvittää!

Muista välilä pysähtyä! Pistä jäähylle kaikki mitä pystyt pistämään. nää ystäviä, juo giniä, tuijota telkkaria, makaa pää tyhjänä sängyssä, naura, tapaa uusia ihmisiä, matkusta ja elä!

Et tarvitse meditointitunteja siihen, että voi pohtia ja rauhoittua ja oivaltaa. Tarvitset vaan aikaa.

 

Syötkö miellyttääksesi muita (Joulukuu 2017)

Asia, jota tässä ammattissa kuulee todella usein on se kuinka ei kehdata kieltäytyä kylässä tarjolla olevista herkuista tai ruoasta.

Olen itse käyttänyt samaa asiaa aikoinaan tekosyynä kunnes aloin itsekkääksi.

Suomalaisiin perinteisiin liittyy todella vahvasti leivonnaiset ja alkoholi sekä yleisesti syöminen, mutta on kultuureja joihin ne liittyvät vielä enemmän.

Omat vanhempani ja tätini ovat erittäin hyvä esimerkki pullansyöjä Suomalaisista. He voisivat elää pullalla, kakulla ym herkuilla. Ihme kyllä eivät ole kovin ylipainoisia. Aina lomalta tullessaa he ovat saaneet muutaman kilon lisää ja, kun normaalisti ihmiset saavat sen kaljasta ja rasvaisesta ruoasta, niin sukulaiseni saavat sen siitä, että he istuvat vähän väliä kahvilassa PULLALLA :)

Syöminen on ihanaa ja syöminen sekä juominen hyvässä seurassa on vielä ihanampaa, mutta silti minusta olisi mahtavaa jos nämä tavat muuttuisivat terveellisempään suuntaan.

Ja ovathan ne aikojen saatossa muuttuneetkin, mutta silti monet asiakkaani edelleen taistelevat sen asian kanssa, että mitä tekevät kun menevät kylään tai kun tulee jokin juhlapyhä tai menevät ravintolaan eivätkä haluaisi syödä niitä extrakaloreita.

Itse olen vahvasti ehdotonta kieltäytymistä vastaan, kannatan balanssin opettelua. Haluan, että ihmiset voivat hyvin ja sosiaaliset kanssakäymiset (mihin kuuluu siis ruoka ja juoma hyvin usein) ovat tärkeä osa hyvinvointia.

MUTTA, jos olet päättänyt tiputtaa esim 20kiloa eli sinulla on oikeasti aika reippaasti ylipainoa etkä voi sen takia hyvin, niin on opittava sanomaan "ei kiitos" ja ehkä kieltäytymään kaikista epäterveellisistä ruoista ja juomista joksikin aikaa ja sen jälkeen opetella kohtuus sekä etsiä ratkaisuja kiperiin tilanteisiin joissa syöminen tai juominen menisi helposti överiksi.

Käytän esimerkkinä erästä asiakastani, joka on nyt tiputtanut reilun 10kiloa. Hän kärsi uniapneasta, korkeastaverenpaineesta ja lonkkakivuista. Verenpainelääkitys on saanut jäädä jo aikoja sitten ja lonkkakivutkin ovat hellittäneet. Tämä asiakkaani kieltäytyi reissuista joihin ystävät häntä pyysivät mukaan, koska tiesi niiden olevan erittäin kosteita. Hän haki omenamehua itselleen kaupasta ja kaatoi skumppalasiin, kun oli työkaverin maljankohottajaiset, hän aikoo jäädä kotiin Joulun ajaksi eikä lähde sukulaisiin, koska haluaa syödä terveellisesti ja käydä salilla lomansa ajan.

Tällaiset valinnat ovat musiikkia korvilleni! Ja HUOM! Minä en ikinä pyydä ketään tekemään tällaista. Tämänkaltaiset päätökset tulevat asiakkailta itseltään. He ovat itse tajunneet, että nyt ei vain voi lipsua.. Että vielä ei ole sen aika. Ensi vuonna tilanne on varmasti jo hänellä toinen, mutta nyt hän pistää oman terveytensä etusijalle.

En usko, että kukaan menettää oikeita ystäviään sen takia, että välillä kieltäytyy juhlista tai matkoista. Oma selkäranka on rakennattava pala kerrallaan ja siitä on tehtävä vahva jos haluaa pysyviä tuloksia. Vanhat tavat ovat tiukassa ja niistä pitää opetella eroon ja välillä se tarkoittaa sitä, että on hetkeksi erakoiduttava.

Faktahan on se, että muut ovat vain ylpeitä tai kateellisia näistä päätöksistä ja muutoksista!

Itse liikun lomilla paljon. Nautin siitä, kun saan treenata rauhassa. Syön aivan normaalisti. En syö ähkyä Jouluaattonakaan. Olen ollut kova syömään ja olen opetellut syömään kohtuudella. Olen pohdiskellut mistä ruoista oikeasti pidän, mistä tulee hyvä olo ja mistä ei. Kuuntelen kroppaani enkä anna mielen päättää milloin syön mitäkin.

Jos syö ja juo iloon, suruun sekä juhlaan, niin siitä ei hyvä heilu.

Osaan sanoa vierailla "ei kiitos" ja tarjoan mielelläni terveellisiä herkkuja itse juhlissa. Olen tähän mennessä syönyt 0 piparia, 1 tortun., Juonut 0 glögiä ja syönyt 0 konvehtia.

Tässä olisikin teille ensi vuodelle haaste: tarjoa jokaisissa järjestämissäsi juhlissa terveellisiä vaihtoehtoja ja vaadi niitä myös kyläillessäsi muilla.

Pystytkö siihen?

Monet sanovat, että ei sillä ole väliä mitä syö Joulun ja Uuden vuoden välillä vaan mitä syö Uuden vuoden ja Joulun välillä... voikun se olisikin noin... Yleensä se Joulusyöminen jää päälle. Ihminen tottuu täyden vatsan tunteeseen ja odottaa innolla jo seuraavaa kertaa kun saa notkuvan pöydän eteensä. Ja voi, että kun se olisikin vain se Joulun aika kun ihmisraukka vetää ne ruokaöverit, mutta kun näitä juhlia on meillä vuoden sisällä aika paljon muitakin :)

Lisäksi Jouluisin oma jääkaappi ängetään monissa perheissä tupaten täyteen ja sitten käydään kuitenkin muualla syömässä ja sitten pitää syödä se oma kaappikin tyhjäksi... Miksi? Loppuuko meiltä kohta ruoka vai mikä on tämä meininki? Katselen välillä kauhulla kaupoissa ihmisten täyteen ahdettuja kärryjä, kun tulossa on YKSIKIN PYHÄPÄIVÄ!

Syökää siis maltilla, älkää ottako joka kyläpaikassa torttua ja glögiä, nauttikaa raikkaista mauista, kevyestä annoksesta ja ulkoilkaa joka välissä! Ja jos saatte karmean määrän konvehteja niin viekää niitä vaikka johonkin sairaalaan tai vanhainkotiin yksinäisille <3

Ihanaa Joulun aikaa kaikille!

Ruokanautinnon pilaaja on puhunut :) ;)

 

Tämä postaus tulee saamaan varmasti kommetteja kuten "kyllähän sitä nyt Jouluna voi..."

 

Kyllä, jokainen syö ja elää miten haluaa.

Tämä on minun mielipiteeni.