Personal Trainer MimiGo

Olen tänä kesänä paljon miettinyt sitä, että minkälainen ihminen olen ja haluan olla.

Muistatteko miten aina koulussa piti arvioida itseään ja miten piti sanoa vaikka kolme hyvää asiaa itsestään? En keksinyt ikinä mitään muutakuin avoin. No, nyt olen 37v ja osaan kehua itseäni, niin paljon, että teitä alkaa ällöttää. Voi olla, että nämä asiat eivät ole kaikkien mielestä hyviä asioita, mutta ne on mun tapa tehdä töitä, mun arvoja ja mun luonnetta.

mimi blogiin peili ja vyö.JPG

Personal Trainerinä olen kasvanut vuosien varrella paljon. Haluan opastaa ihmisiä kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia ja saada asiakkaat ymmärtämään, että hyväolo lähtee omasta mielestä, ajatuksista, rutiineista,  ajanhallinnasta ja levosta eikä pelkästään kovasta treenistä ja miinuskaloreista.

Olen ymmärtänyt sen, että en voi miellyttää kaikkia ja, että en voi ottaa vastaa kaikkia asiakkaita joita minulle olisi tulossa. Jotkut haluavat palveluitani liian edullisesti ja joidenkin tavoitteet/vaatimukset ovat sellaisia, että parhainkaan taikuri ei niihin pysty. Tällöin on tärkeää olla asiakkaalle rehellinen (niinkuin muutenkin). On kerrottava, miksi haluan työstäni enemmän rahaa tai miksi joihinkin tavoitteisiin ei pääse. 

Rehellisyys on tässä työssä erittäin tärkeää. Olen tehnyt päätöksen jo monia vuosia sitten, että haluan olla ihmisille rehellinen niin työssäni kuin työn ulkopuolellakin. Jos joku pahoittaa mielensä rehellisyyteni takia, niin se on rehellisesti sanottuna mielestäni HÄNEN ONGELMANSA. Jokaisen aikuisen ihmisen on kestettävä rehellisyys ja oltava sitä myös. Haluan, että minulle ollaan rehellisiä ja pyrin siihen 100% myös itse. Rehellinen voi kuitenkin olla lempeästi tai ilkeästi. Jokainen itse tekee päätöksen miten on rehellinen. Sanooko asiat töykeästi töksäyttäen vai humorisesti vai muuten lempeästi. Rehellisyys ei tietenkään ole pelkästään sitä, että sanoo jotain mitä pitää kehittää tai jotain negatiivista. Rehellisyys on sitä, että kertoo myös niitä positiivisia asioita.  Kehuu ja kannustaa.

Ja kenelle on vaikeinta olla rehellinen? Itselleen. On todella vaikeaa myöntää itselleen, että en pysty tähän tai, että olen keksinyt liikaa tekosyitä tai en ole priorisoinut asioita oikein tai olen vain ollut laiska.

Haluan saada asiakkaat katsomaan itseään peiliin ja kysymään itseltään, että mitä ja miksi he haluavat saavuttaa ja miten. Rehellisesti, realistisesti...

Elämäntapamuutos vaatii itsetutkiskelua.

Olen työssäni erittäin ymmärtäväinen, sydämellinen, iloinen ja kiltti. Monien asiakkaiden kanssa kasvaa syvä ystävyys-tai kaverisuhde. Kerromme toisillemme lähes kaiken. Osaan kuitenkin lukea ihmisiä mielestäni aika hyvin ja huomaan jos joku haluaa pitää tiettyä etäisyyttä eikä halua keskustella kanssani muusta kuin treenistä. Se on ihan ookoo. Se ei ole minulle ominainen tapa, mutta kestän sen ja tekee minullekin välillä ihan hyvää. Vaikka olen kiltti, ymmärtäväinen ym,  niin olen onneksi oppinut myös tietynlaista tiukkuutta työssäni. En anna asiakkaiden pompotella minua enää miten vaan, enkä kuuntele kauheasti asiakkaiden pyyntöjä, kun teen ohjelmia. Treeni ei ole pelkkää "kivaa, mukavaa ja hyvää", vaan sen täytyy myös välillä tuntua kurjaltakin, että kehittyy. Jos joku liike pitää ottaa ohjelmaan siksi, että sillä pääsee kohti tavoitteita, niin se otetaan, vaikka ei olisikaan lempiliike.

Ymmärrän siis arjen kiireet, huolet ja haasteet, mutta haluan, että asiakas tarkkailee ja pohtii omaa elämäänsä. Miettii mikä on tärkeää ja mitä pitäisi muuttaa ym eikä päästä itseään aina liian helpolla tai luovuta. On mietittävä mihin ne treenit ja ruokatauot saisi mahtumaan, miten saisi itselleen lisää omaa aikaa tai mistä luopua, että ehtisi nukkumaan enemmän jne.

Olen oppinut, että asiakkaiden kanssa on parempi lähteä tekniikoista ja suht iiseistä treeneistä liikkeelle kuin heti täysiä. Olen oppinut, että ikä tuo omia haasteita, mutta mikään ei ole mahdotonta. Olen oppinut niin paljon ja voin käsi sydämellä sanoa, että olen niin paljon parempi Personal Trainer, kuin kymmenen vuotta sitten ja vinkkinä niille, ketkä vasta aloittelevat näitä hommia ja luulevat tietävänsä kaiken, niin ei.. et tiedä :) Jokaiseen ammattiin oppii ja jokaisessa ammatissa pitää jatkaa oppimista nöyränä.  

Olen oppinut, etten vertaa itseäni muihin ja, että teen työtäni tyylillä joka sopii minulle ja joka toimii myös asiakkaillani.

Olen oppinut sen, että se missä kunnossa itse olen vaikuttaa asiakkaisiin. Kyllä, näin se vaan mun mielestä on. Jos en itse jaksa juosta portaita ylös, mutta vien asiakkaita porrastreeneihin, niin... Niin... mitä se sellainen nyt olisi? Jos minulla itselläni olisi 20kiloa ylipainoa, mutta kehoittaisin asiakkaitani pudottamaan painoa, niin olisiko siinä mitään järkeä? Oikeasti? Olisiko? Haluan, että jokainen keho tässä maailmassa hyväksytään ja en itse halua sellaisia ulkonäköpaineita, että Personal trainerin pitäisi olla sika kireässä kunnossa ja kuhea lihaskimppu, mutta kyllä fysiikka pitää olla jonkinmoisessa kunnossa. Näin se vaan on.

mimi blogiin renkaat.JPG

Ugh, olen puhunut ja kuulen mielelläni REHELLISIÄ, mutta asiallisia mielipiteitä asiaan :)